SLEVA -47%! StartStop
16 listopadu, 2018
Ukázka práce z naší mechanické dílny: Výměna spojkového setu Sachs Performance pro VW T5
27 listopadu, 2018
S třetí generací Octavie se sice pojí jisté technické ústupky, už nepůsobí tak bytelně jako předchozí generace, ale v rámci třídy se stále jedná o solidní auto. ŠKODA Octavia RS se projevuje z čelního pohledu agresivnějším dojmem díky ostře řezanému přednímu nárazníku, snížené siluetě a xenonovým světlometům s LED denním svícením. V kombinaci s 18" a 19" ráfky a dalšími doplňky je RS dle našeho názoru nejhezčí z možných variant Octavie. Naftová verze disponuje v sériové verzi výkonem 135 kW (184 PS) a 380 Nm. Že vám to připadá v současné době na sportovně střižené auto poněkud málo? V tom případě se nabízí řešení v podobě tuningu a jednou z těch nejvhodnějších úprav je nový software řídicí jednotky.
Nejprve provedeme vstupní diagnostiku vozu. Následuje vyčtení sériových dat, jejich analýza včetně případné aktualizace na nejnovější softwarovou verzi. Poté přistoupíme k úpravě dat v řídící jednotce, kterou završíme zkouškou na válcové zkušebně pro ověření parametrů. U tohoto vozidla bylo dosaženo konečných 220 PS a 437 Nm (točivý moment byl optimalizován vzhledem k převodovce DSG). Doporučujeme také deaktivaci funkce StartStop!
Touto úpravou získáte:
 zvýšení výkonu až o 36 PS a 56 Nm
• zlepšení dynamiky vozu ve všech jízdních režimech
• snížení spotřeby paliva až o 10%

Nevýhody funkce Start-Stop:
• motory jsou běžně stavěné na 50 tisíc nastartovaní; s funkcí Start-Stop jsou však zatěžovány i pětinásobně
• reálně hrozící poškození turbodmychadla z důvodu nedostatečného dochlazení
• opotřebení klikové hřídele
• degradace a s ní související snížení životnosti olejové náplně • nadměrné opotřebení startéru, autobaterie a alternátoru

Tuto úpravu můžete objednat zde

PŘED ÚPRAVOU

135kW
380Nm

PO ÚPRAVĚ

162kW
437Nm

4 Comments

  1. Octavia 3 2.0tdi 135kw Rs CUNA napsal:

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možné Chip APR stage I. Na Octavii 3 2.0tdi rs 135kw kód CUNA když turbo mírně žere olej? Dolévám tak 3-4dcl za 4-7tis.km podle stylu jízdy.
    Popřípadě jaká by byla cena?

    Předem děkuji za odpověď.

    Hezký den

    Surovec

    • DIESELPOWER napsal:

      Dobrý den,

      v tomto případě se jednalo o úpravu DIESELPOWER.
      Ve Vašem případě rozhodně doporučuji naši individuální úpravu, kde je vstupem diagnostika a následně lze v SW individuálně zohlednit aktuální stav Vašeho HW, případně nejdříve vozidlo opravit v naší mechanické dílně.

  2. O3 st.1 napsal:

    Dobry den zajimala by me úprava vozu skoda o3 rs 2.0tdi 135kw manual na kolik by me vysla uprava chip popr.chip plus hybrid turbo jestli je takova varianta u vas

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *