Seat Leon Cupra4 TDI – dieselový provokatér

VW Passat 1.9 TDI 181 PS.
15 prosince, 2017
Přednáška na Západočeské univerzitě v Plzni.
19 prosince, 2017
Když VW koncern přišel s tehdy revolučním vstřikovacím systémem PD (Pumpe-Düse, tedy čerpadlo-tryska) a s motorem AJM ukázal tehdejšímu Common-Rail záda, vytvořil nový segment trhu, který slučoval možnosti šetrné jízdy z ekonomického hlediska ve spojení s oslovující pružností motoru a výkonu.
Na základě tohoto VW koncern záhy pružně reagoval produkcí motoru ARL, který se již v továrním nastavení chlubil 150 PS (110 kW) a 320 Nm. Tento motor, který se stal ikonou, se bohužel používal pouze u automobilek Volkswagen a Seat. A právě v této značce, konkrétně v Leonu Cupra4 TDI (systém pohonu všech kol pomocí mezinápravové spojky Haldex 1. generace) nám byl doručen na posílení.
Vzhledem k tomu, že požadavek, který byl stanoven, tedy za každých okolností bezpečné dvě stovky koní, původní turbodmychadlo nebylo schopno splnit, bylo zvoleno turbodmychadlo hybridní. Výsledkem naší práce, kterým se vůz po úpravě může pyšnit je 201 PS (148 kW) a 445 Nm. Úprava tak umocnila provokující žlutou barvu i po stránce praktické a pokoušet tento vůz se může pro nejednoho stát zdrojem neúspěchu a zklamání.

Touto úpravou získáte:
zvýšení výkonu až o 51 PS (38 kW) a 125 Nm
snížení spotřeby až 10%
zlepšení dynamiky vozu ve všech jízdních režimech a celém spektru otáček
 
Máte-li zájem o tuto úpravu nebo jiný dotaz, obraťte se na nás s důvěrou prostřednictvím kontaktního formuláře nebo telefonickou formou na 724 379 112.

PŘED ÚPRAVOU

110kW
320Nm

PO ÚPRAVĚ

148kW
445Nm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *