ŠKODA Octavia Cup Most 2016 – první závod

ŠKODA Octavia Cup Most – spanilá jízda
17 června, 2016
ŠKODA Octavia Cup Most – druhý závod
20 června, 2016
V dopolední kvalifikaci na Autodromu Most překvapil Tomáš Enge, jež časem 1:47,160 porazil druhého Tomáše Pekaře o více než šest desetin. Ti byli následování třetím Michaelem Vorbou. Hned po odstartování závodu všichni závodníci ustáli zrádnou první šikanu za cílovou rovinkou jen s pomačkanými plechy. Nicméně během závodu došlo k další, mnohem vážnější kolizi mezi Jakubem Klobásou, Richardem Meixnerem a Radkem Barešem. Díky tomu musel vyjet safety car na 3 kola. Po odklizení následků nehody, se strhla ostrá bitva mezi vedoucí trojící závodníků Pekař, Vorba a Tim. Z té vyšel nejlépe Tomáš Pekař, jež tak vyhrál podruhé v letošní sezoně. Následovali ho Michael Vorba a Gábor Tim.

Tomáš Enge (VIP jezdec) – „Já jsem si závod náramně užil, měl jsem v něm spoustu předjížděcích manévrů, ale bohužel to bylo opačně, že ostatní předjížděli mě a ne já je. Asi jsem dnes neměl svůj den. Uvidíme zítra, třeba se na to lépe vyspím.“

Olga Lounová (VIP jezdec) – „Na začátku to bylo dost adrenalinové, protože v prvním kole byla velká nehoda. Potom jsem trochu nevěděla, kdy bude restart závodu po safety caru, ale celkově to bylo velké. Jela jsem si vzadu svůj závod a koukala jsem, jestli se budu zlepšovat. Zítra se budu snažit zrychlit.“
Výsledky prvního závodu:
1. Tomáš Pekař – Carpek Service
2. Michael Vorba – Action Racing
3. Gábor Tim – Apex Racing
4. Adam Rzepecki – Interia Team
5. August Macbeth – Steibel Motorsport
6. Sebastian Steibel – Steibel Motorsport
7. Petr Fulín jr. – Automotoklub Most v AČR
8. Tomáš Enge – Automotoklub Most v AČR
9. Filip Sládečka – Action Racing
10. Tomasz Rzepecki – Interia Team

Druhý závod Škoda Octavia Cupu (DIESELPOWER - oficiální úpravce software motoru a DSG) na Autodromu Most startuje v neděli ve 13:00 hodin.

Závodní speciál vychází ze sériové Octavie RS s automatickou převodovkou DSG, která byla ve voze zachována. Naše firma se podílí nejen na naladění motoru a automatické převodovky, ale také na kompletním „oživení“ vozu zahrnující veškerou elektroinstalaci včetně palubních přístrojů a data loggingu.

zdroj: octaviacup.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *