Třetí místo – Rallye Trebišov 2017
11 září, 2017
Provozovna DIESELPOWER v Roztokách bude mít zavřeno 28.9. – 1.10.2016.
27 září, 2017
V nedávném příspěvku o Boře s motorem AJM jsme vás informovali jak se dá velice efektivně ze sériových komponent vylepšit sací trakt.
I v tomto případě se podělíme o další radu. Tentokrát se jedná o vůz Škoda Octavia s motorem (AHF)  1.9TDI 81 kW / 110 PS a 235Nm s rotačním čerpadlem, kde nelze komponenty z Golfa ani Bory použít bez úprav, takže se zde nabízí následující možnost. Jedná se o sací trakt z nejsilnější verze se vznětovým motorem a systémem vstřikování čerpadlo-tryska s kódem ASZ. Tento se liší kompletně a dovolujeme si upozornit, že bez modifikace softwarového obsahu řídící jednotky jej nelze bezpečně použít.

Majitel vozu v tomto případě však šel ještě dál a zvolil oblíbené turbodmychadlo z motorizace ARL (110kW / 150 PS). V rámci údržby jsme po odsouhlasení se zákazníkem vyměnili trysky za Fratelli Bosio Sprint 764, nahradili stávající již zpuchřelé sériově dodávané gumové podtlakové hadičky za námi dodávané a léty praxe prověřené silikonové. Pro korektnější regulaci turbodmychadla jsme rozšířili spektrum měřeného tlaku v sání pomocí čidla s rozsahem 3 bary. Díky následným testovacím měřením na naší zátěžové brzdě jsme došli k závěru, že je nezbytné seřídit rotační čerpadlo. Součinností výše uvedených použitých komponent a provedených úkonů se nám podařilo dosáhnout výsledných 166 PS (122 kW) a 381 Nm což je i pro kultovní ARL oříškem.
Touto kombinovanou úpravou získáte:
zvýšení výkonu až o 56 PS a 146 Nm
snížení spotřeby až 10%
zlepšení dynamiky vozu ve všech jízdních režimech a celém spektru otáček
údržbu vstřikovacího systému

Máte-li zájem o tuto úpravu nebo jiný dotaz, více informací získáte zde
Vstřikovací trysky Fratelli Bosio můžete zakoupit zde

PŘED ÚPRAVOU

81kW
235Nm

PO ÚPRAVĚ

122kW
381Nm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *